Meniu

Expoziții

Expoziție In Memoriam Eugen Crăciun

24 Noiembrie 2022
Bilete

 

Intrare liberă / Free entrance

„Povești de festival”: o celebrare a Festivalului Național de Teatru 2023 12 Aprilie 2024
Centrul de Comunicare Vizuală este încântat să prezinte expoziția de fotografie Povești de festival, un proiect artistic dedicat celebrării și promovării ediției 2023 a Festivalului Național de Teatru, printr-o perspectivă creativă și inedită. Expoziția – care cuprinde fotografii semnate de Andrei Gîndac, Lucian Muntean, Florin Biolan, Mihaela Marin, Maria Gîndac și Cosmin Stoian – va fi găzduită de Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Foaierul de Marmură, în perioada 12 - 21 aprilie 2024 și poate fi vizitată după următorul program: luni: 10.00 - 16.00, marți – duminică: 10.00 - 18.00. Evenimentul este organizat de Centrul de Comunicare Vizuală în parteneriat cu UNITER și Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București și se bucură de patronajul Ministerului Culturii.  „Povești de festival” este mult mai mult decât o simplă expoziție fotografică, este o călătorie vizuală în inima uneia dintre cele mai apreciate manifestări teatrale din România. Conceptul care a stat la baza nașterii proiectului „Povești de Festival” este comunicarea artei prin artă. Prin intermediul a 30 de imagini captivante, vizitatorii vor avea ocazia să redescopere frumusețea și intensitatea momentelor teatrale, să se bucure de atmosfera inconfundabilă a festivalului, momente surprinse prin obiectivul artiștilor fotografi ai Festivalului Național de Teatru – ediția cu numărul 33. Vă invităm alături de fotografii care au creat universul „Povești(lor) de Festival”, organizatori și parteneri, vineri, 12 aprilie 2024, ora 18.00, să marcăm deschiderea acestei expoziții!
Citește mai mult >
32 de maeștri ai acuarelei, expun pe simezele Foaierului Media al TNB 03 Aprilie 2024
O amplă expoziție de acuarelă va putea fi vizitată între 3 și 27 aprilie 2024 în Foaierul Media al TNB (aripa Grand Hotel). Lucrările expuse au fost realizate în cadrul mai multor ediții ale Simpozionului Internațional de Acuarelă ”Iulia Hălăucescu”, Tarcău, 2019 -2023, simpozion inițiat în anul 2019 de Fundația „Mircea Titus Romanescu”, în parteneriat cu UAT Tarcău. Simpozionul, devenit un eveniment anual, a făcut ca Tarcăul și pitoreasca sa Vale din județul Neamț, locul de obârșie al ”doamnei acuarelei românești, Iulia Hălăucescu, să devină o adevărată capitală a ”Ținutului acuarelei”, un punct de întâlnire pentru artiștii profesioniști practicanți ai acuarelei din țară și străinătate, completând prin generozitatea lor colecția Muzeului de Artă din Tarcău, singurul muzeu din țară dedicat acuarelei. Expoziția Simpozionului Internațional de acuarelă de la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” este dedicată memoriei maestrei acuarelei Iulia Hălăucescu, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la naștere (31 martie 1924 - Tarcău). Selecția expozițională care poate fi vizionată la TNB cuprinde câteva lucrări originale semnate de maestra Iulia Hălăucescu (din colecții particulare) și peste 80 dintre lucrările realizate în cele patru ediții ale Simpozionului, completate cu lucrări realizate în alte patru tabere de acuarelă de la Tarcău, lucrări semnate de 28 de artiști din țară și din străinătate: Crinela Antonescu, Ion Alexandru Antonescu, Ilie Boca, Dumitru Bostan, Teodor Buzu, Grigore Carată, Alexandros Pintilii Carciucaș, Mircea Corcodel, Olga și Gheorghii Diaconu, Victor Dima, Corneliu Drăgan Târgoviște, Iosif Haidu, Ema Hagiu, Mirela Hagiu, Valeriu Jabinschi, Lucia Juncu, Marcel Lupșe, Eugen Măcinic, Eugen Mircea, Nadia Negru, Valter Paraschivescu, Corina Perianu, Erwin Ratz, Arcadie Răileanu, Mircea Titus Romanescu, Yan Su și Teodor Vișan. La acestea se adaugă și lucrările semnate de invitații speciali ai acestei expoziții aniversare: Constantin Flondor, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu și Andrei Rosetti. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 3 aprilie 2024, la ora 17.00,  în prezența reprezentanților partenerilor organizatori și a inițiatorului proiectului, Mircea Titus Romanescu. Expoziția va fi deschisă zilnic spre vizitare între orele 10.00 – 18.00.
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo