Meniu

Știri

Podcasturile Teatrului Național

01 Decembrie 2022
Spectacolul Gaițele a fost amânat 05 Iulie 2023
  Din motive obiective, spectacolul Gaițele programat pentru data de 1 mai 2023 a fost amânat pentru data de 5 iulie 2023. Biletele cumpărate rămân valabile pentru această dată. Dacă doriți, vă puteți recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete a TNB pentru cele în format fizic sau de la bilet.ro pentru cele online. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Citește mai mult >
D-ale carnavalului a fost suspendat - 18 iunie 18 Iunie 2023
Din motive obiective, spectacolul “D-ale carnavalului” programat pentru data de 18 iunie 2023, ora 11.00, la Sala Studio, se suspendă! Vă puteți recupera contravaloarea biletelor cumpărate de la Casa de bilete a TNB pentru cele în format fizic sau de la bilet.ro pentru cele online. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Citește mai mult >
Gala Premiilor UNITER 2023 la Timișoara 12 Iunie 2023
Excelența teatrului românesc în Capitala europeană a culturii! Gala Premiilor UNITER 2023 revine, după șase ani, la Timișoara și prezintă producțiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al anului 2022. Un gând care, în sfârșit, prinde contur în contextul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Așadar, ne bucurăm să prezentăm publicului din Timișoara, în perioada 7 - 10 iunie 2023, trei dintre cele mai bine cotate spectacole de teatru ale anului 2022, nominalizate la premiile UNITER. Reprezentațiile vor fi urmate de sesiuni Q&A cu publicul spectator. Programul celor mai bune producții teatrale ale anului 2022, la Timișoara: 7 iunie, ora 18.00 și 21.00, Sala 2 a Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara – Parcul Civic: „Oedip Rege” de Sofocle, regia Declan Donnellan, scenografia Nick Ormerod, producător Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova 8 iunie, ora 19.00 & 9 iunie, ora 16.00, Fabrica de Decoruri a Teatrului Național, (str. Paul Morand nr. 9, în Parcul Industrial Freidorf), deschisă în premieră ca spațiu de spectacol, cu această ocazie: „Antonin Artaud. Familia Cenci”, după Shelley și Stendhal, regia Silviu Purcărete, scenografia Dragoș Buhagiar, producător Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași 9 iunie & 10 iunie ora 19.00, Sala 2 a Teatrului Național – Parcul Civic: „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, scenografia Theodor Cristian Niculae, producător Teatrul de Stat Constanța Detalii despre spectacole găsiți pe site-ul www.uniter.ro și pe site-ul partenerului și gazdei noastre, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, www.tntm.ro   Spectacolul Galei Premiilor UNITER va avea loc la Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara luni, 12 iunie 2023, ora 20.00. Evenimentul va fi transmis în direct pe www.uniter.ro, www.tvr.ro, TVR Cultural și Radio România Cultural. De la ora 19.00 surprindem sosirea invitaților pe covorul roșu, eveniment transmis live pe contul de YouTube al UNITER și pe pagina de Facebook a UNITER. *Gala Premiilor UNITER este un Proiect finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023
Citește mai mult >
Marcel Iureș a cucerit publicul maghiar la Festivalul Theatre Olympics 23 Mai 2023
Participarea în premieră a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București la Festivalul Internațional Theatre Olympics, care s-a desfășurat anul acesta în Ungaria, a fost încununată de succes, atât la publicul maghiar, cât și la critica de specialitate. În sala mare a Teatrului Moricz Zsigmond din Nyíregyháza, actorul Marcel Iureș i-a vrăjit pe spectatorii prezenţi, împreună cu ceilalți colegi de scenă (Ana Ciontea, Alexandru Bindea, Alexandra Sălceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne și Victoria Dicu), primind la final aplauze la scenă deschisă. Primele reacții după reprezentație nu au întârziat să apară. Unul dintre cele mai importante cotidiene din Ungaria, Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară) acordă un spațiu amplu unei cronici „dincolo de teatru”. Despre actorul Marcel Iureș, jurnaliștii din țara vecină spun că este „unul dintre cei mai buni practicanți ai meseriei sale”, „un artist sensibil, care a oferit o interpretare fantastică, cu o puternică prezență scenică”. Ceilalți actori, „deși primesc mai puțină atenție, contribuie la succesul spectacolului prin gesturile, expresiile faciale și opiniile nerostite”. „Creatorul de teatru, care este un monolog de două ore despre caracterul de neînlocuit al artelor, este plin de furie, disperare și deziluzie, dar spune: nu merită să trăiești fără teatru”, se mai arată în cronica semnată de Anita Szaraz. Marcel Iureș a ținut să mulțumească gazdelor de la Teatrul Moricz Zsigmond din Nyíregyháza și directorului Robert Kirjak pentru călduroasa primire, precizând că este un loc foarte frumos, plin de resurse și foarte prietenos. Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a participat, săptămâna trecută, la Festivalul Internațional „Theatre Olympics”, cea mai amplă manifestare dedicată teatrului din acest an, cu spectacolul „Creatorul de teatru”, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș în rol titular. Ediția 2023 a Theatre Olympics este una specială, atât prin calitate, cât și printr-o statistică impresionantă: din aprilie până în iulie, 400 de companii din 58 de țări vin în Ungaria pentru a susține un adevărat festival al luminii. Cele 750 de reprezentații care vor reuni aproximativ 7500 de interpreți sugerează un potențial record pentru cel mai amplu festival al acestui moment! „Creatorul de teatru”, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, austriacul Thomas Bernhard, a fost transpusă într-un fascinant spectacol de regizorul Alexandru Dabija și este un imn paradoxal închinat artei teatrale, dar și o privire caustică asupra vieților noastre meschine și tragicomice. În rolul lui Bruscon, Marcel Iureș dă viață unui splendid bufon în căutarea absolutului în artă.  
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo