Meniu

Știri

Reprezentații suspendate

11 Iunie 2022
Secretul fericirii reprogramat 04 Iulie 2022
Din motive obiective, spectacolul Secretul fericirii programat pentru data de 18 aprilie 2022 a fost reprogramat pentru data de 4 iulie 2022. Biletele cumpărate rămân valabile pentru această dată sau vă puteți recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete a TNB pentru cele achiziționate în format fizic sau de la mystage.ro pentru cele online. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Citește mai mult >
Gala premiilor UNITER – între trecut și viitor 04 Iulie 2022
În anul 2010 catalogul Galei Premiilor UNITER se deschidea cu următorul mesaj, aproape premonitoriu, al președintelui UNITER, Ion Caramitru: „(...) Suntem o lume unde excepția de la regulă are parfum revoluționar. Sunt convins că schimbările în bine au loc în laboratorul experiențelor artistice. Un mare scriitor român Marin Sorescu, spunea că un poet genial poate descoperi numai prin intuiție poetică o nouă stea, care, mai apoi, să fie confirmată de savanți prin calcule de parametri. Așa și lumea noastră: fără risc și fără nebunie, nimic nu se așează. Nimic nu lasă urme. Nimic nu se întâmplă. UNITER s-a născut din nevoia de a proteja riscul asumat în Teatru (...).” Acum, în 2022, conceptul artistic al Galei Premiilor UNITER îi aparține regizorului Radu Afrim: „O gală aniversară e cea mai potrivită oportunitate de a analiza prezentul acestei bresle și mai ales de a trage cu ochiul înspre viitor. De aceea mi-am permis să focusez ediția 30 pe portrete de tineri artiști, unii încă studenți la teatru, oameni care ard Acum, oameni care trebuie văzuți Acum. E greu de făcut o selecție. De aceea i-am întrebat chiar pe ei care sunt idolii lor dintre ei înșiși. Vor fi colaje, mărturii video cu tineri care în acești ultimi 2 ani au încercat să se facă ascultați. Unii dintre ei riscă formule pe care breasla le acceptă cu greu, alții doar vor să facă ceea ce înțeleg ei prin performanță. N-am fost niciodată fan al tradițiilor. De aceea voi încălca încă o tradiție și voi popula ecranul imens din spatele laureaților Galei cu chipuri de artiști care ar fi putut sta fără probleme în locul oricăror nominalizați de acum, din anii recenți sau vor sta în anii ce vin. În rest, despre trecut, numai de bine.” Radu Afrim Directorul artistic al Galei Premiilor UNITER 2022 face echipă minunată cu scenografa Irina Moscu și cu Les Ateliers Nomades. Împreună vor crea un eveniment unic, un adevărat show presărat cu momente artistice dintre cele mai vibrante și inedite, show pe care abia așteptăm să îl dezvăluim pe scena Palatului Culturii din Bistrița în 4 iulie 2022. Printre artiștii cei care vor urca pe scena galei pentru a înmâna premiile ediției, se numără: Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Marcel Iureș, Pavel Bartoș, Ioana Bugarin, Nicu Mihoc, Ada Milea sau Mirela Oprișor. Prezentatorii ediției aniversare a Galei UNITER sunt actorii Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București Raluca Aprodu și Emilian Oprea. Creator imagine: Andreea Constantin. Trofeul UNITER a fost conceput și realizat în 1992 de artistul Ion Bitzan. Ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, TVR Internațional, TVR Moldova și la Radio România Cultural, online pe www.uniter.ro, www.tvr.ro și preluat de pagina de Facebook UNITER https://www.facebook.com/UNITERoficial.   Nominalizări și premii 
Citește mai mult >
Înlocuire spectacol Amfiteatru 02 Iulie 2022
Din cauza îmbolnăvirii unui actor, spectacolul Proștii sub clar de lună, programat în data de 2 iulie 2022, ora 21.00, la Amfiteatru TNB este înlocuit cu spectacolul Șase comedii ușoare pentru oameni triști (o producție a Teatrului Dramaturgilor Români). Biletele rămân valabile. Spectatorii care doresc returnarea biletelor pot recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete a TNB (pentru cele în format fizic) sau de la mystage.ro pentru cele achiziționate online. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la Amfiteatrul TNB!
Citește mai mult >
Spectacolul Amanta se amână 27 Iunie 2022
  Spectacolul independent Amanta programat pentru data de 27 iunie 2022 a fost amânat pentru 19 septembrie 2022. Biletele cumpărate rămân valabile sau vă puteți recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete a TNB pentru cele în format fizic sau de la mystage.ro pentru cele online. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo