Meniu

Expoziții

SCENO.grafie

09 Iunie 2022
Bilete

 

Intrare liberă / Free entrance

O dublă expoziție de pictură TNB - ”Noi-2022” 07 Septembrie 2022
Începând cu 7 septembrie 2022, în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) se deschide o dublă expoziție de pictură, cea a fraților gemeni (!) Cezar și Ovidiu Popa, sub titlul sugestiv Noi-2022! Biografia artistică a celor doi artiști pare ”trasă la indigo”: au absolvit  amândoi Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din București (1994 - 1998) și, apoi, cursurile Universității de Artă UNA (2008 - 2011), după care s-au consacrat unor activități de restaurare și conservare, lucrând împreună la Palatul de Justiție din București, la restaurarea unor fresce bisericești și practicând, ocazional, pictura pe sticlă și pe mobilă. Lucrările lor de pictură diferă, însă, substanțial ca stilistică și tematică, fiind marcate de personalitatea distinctă a celor doi artiști. După participarea (tot împreună!) la câteva expoziții de grup și personale, cea din urmă fiind în 1997, la Casa Radio, Cezar și Ovidiu Popa vor expune pe simezele de la TNB câteva lucrări reprezentative din creația lor. Vă invităm să le descoperiți, cu ocazia vernisajului de miercuri, 7 septembrie, ora 19.00, în prezența artiștilor și a curatorului și criticului de artă Dr.Marius Tița, care va face prezentarea expoziției. "Este o situaţie unică, sunt doi fraţi gemeni, acum la 45 de ani, care au mers mereu, constant şi temeinic, pe calea creaţiei plastice. Au studiat şi au lucrat împreună, şi pe simezele mult prea rare pe care le realizează sunt tot împreună. Întreaga evoluţie a operei fraţilor Popa, Cezar şi Ovidiu, este una normală, fără căutări sau insistenţe. Abordarea plastică este şi ea puternică prin naturaleţea exprimării suprarealiste, prin intensitatea observaţiei şi a implicării în expresia artistică. Sunt aici, în modernitate şi în contemporaneitate, cu un mesaj de opinie, cu tuşe de detaliu, care descriu metafore şi alegorii ce ne sunt apropiate, la care ne-am fi putut gândi, dar nu am făcut-o". Marius Tiţa Expoziția Noi-2022 va fi deschisă în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) până în 30 septembrie 2022 și va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00 - 18.00.                               
Citește mai mult >
O nouă expoziție de pictură la TNB 06 Iunie 2022
Începând cu 6 iunie 2022, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al TNB poate fi vizionată expoziția de pictură Desprinderi a artistei plastice Norica Veșcă, care expune o serie de picturi în ulei și acrilic, care ilustrează, prin tematica lor, titlul simbolic propus de autoare, fiind tot atâtea evadări din cenușiul cotidian,”desprinderi” spre înalt, spre culoare, spre lumina… Norica Veșcă a absolvit în anul 2000 clasa de pictură la Universitatea Națională de Arte la clasa profesorului Ștefan Câlția și a fost beneficiara  unor burse de studii guvernamentale  în Grecia și Egipt. Pictează decoruri și crează costume pentru film, este totodată profesor de arte, activitatea pedagogică ocupând un loc important în preocupările ei, organizând frecvent cursuri de pictură pentru copii. A participat la expoziții de grup anuale și a avut expoziții personale la Teatrul Național București, Institutul Cultural Român, Antena 1, Palatul Mogoșoaia, Biblioteca Națională, Muzeul Țăranului Român, Ministerul Românilor de Pretutindeni etc. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici. Expoziția Desprinderi rămâne deschisă până în data de 15 iulie 2022 și poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 18.00.
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo