Meniu

Conferințele TNB

 

Iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu, Conferinţele Teatrului Naţional au revenit pe scena Sălii Atelier începând din anul 2006 cu prelegerile unor personalitaţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse şi incitante.

Adunate într-o colecţie de DVD-uri care-şi propune să pastreze aceste mărturii de întelepciune, cultura şi civilizaţie, 32 dintre conferinţele stagiunilor anterioare pot fi achizitionate la agenţia de bilete sau în foaierele sălilor înainte sau după spectacole. Lista titlurilor din colecție este disponibilă aici.

Ordonare

Dorin Chirtoacă – Neamul românesc. Trecut, prezent și viitor

12 Octombrie 2014

Duminică 12 octombrie 2014, ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, va avea loc conferința cu tema Neamul românesc. Trecut, prezent și viitor susținută de Primarul orașului Chișinău, Republica Moldova, domnul Dorin Chirtoacă. Preț bilet: 16 lei Despre conferință Încheierea celui mai amplu schimb cultural între două Teatre Naţionale, cel din Bucureşti şi cel din Chişinău, va fi marcată, duminică, 12 octombrie, ora 11:00, la Sala Atelier a TNB, de conferința susținută de Dorin Chirtoacă, Primarul Municipiului Chișinău, Republica Moldova. Primarul Chișinăului, care a declarat, în repetate rânduri, că identitatea celor de dincolo de Prut este românească, va susține o conferință cu titlul „Neamul românesc. Trecut, prezent și viitor” – o pledoarie pentru reîntregirea neamului nostru, văzută ca obiectiv al secolului XXI. Despre Dorin Chirtoacă Este Primar de Chișinău din 2007 până în prezent și vicepreședinte al Partidului Liberal (din 2005). S-a născut în 1978, în satul Colonița, RSS Moldovenească. În 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, obținând diplomă de licență în Drept European. -Redactor la emisiunea "Surprize Surprize" TVR 1, România (2001 – 2002).-Redactor șef al emisiunii "Surprize Surprize" (2002 – 2003).-Coordonator de proiecte, Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova (2003 – 2005). În 2013 a fost decorat la Castelul Peleș, de către Casa Regală a României, cu Ordinul „Coroana României în grad de Cavaler”. În 2014, șeful statului român, Traian Băsescu, i-a acordat Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Ofițer. Dorin Chirtoacă este nepotul fraților Gheorghe Ghimpu și Mihai Ghimpu, politicieni și figuri importante în renașterea națională a basarabenilor la sfârșitul anilor 1990.

Citește mai mult >
Arhivă
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualiate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+