Meniu

Știri

Premieră Zorro

11 Decembrie 2022
Nopți de vară la Amfiteatru TNB 14 Iunie 2024
Când oraşul intră în vacanță, noi vă dăm întâlnire pe acoperișul Teatrului Național, la Amfiteatrul în aer liber, pentru a deschide împreună Stagiunea de vară! V-am pregătit o ofertă atrăgătoare și relaxantă. Vă așteptăm să petrecem această vară cu întâlniri, spectacole, concerte, filme și seri de neuitat. Amfiteatrul în aer liber este o scenă unică în România, un loc aflat sus pe Național, la 24 metri deasupra Pieței Universității. Aici, de la jumătatea lui Iulie până în Septembrie, cultura și genurile artistice, diversitatea şi dezbaterea estivala (şi culturală) se întâlnesc sub cerul nopților de vară, chiar la km 0 al Capitalei, într-un program nocturn, incitant și variat. Concerte, spectacole de teatru și dans, filme de colecție sau cele mai recente producții cinematografice, întâlniri cu artişti, vor putea fi văzute și trăite, în această vară, sub cerul înstelat al Bucureștiului, la Amfiteatru TNB. Vânzarea biletelor la evenimentele de la Amfiteatru se va face exclusiv online. Amfiteatru TNB – Nopți de vară, sus, pe teatru este un proiect susținut de PPC România!                         
Citește mai mult >
O incursiune în lumea Amintirilor din copilărie 06 Aprilie 2024
La Sala Atelier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, începând din data de 6 aprilie 2024, puteți vedea un nou spectacol: Amintiri din copilărie – one man show susținut de actorul Vitalie Bichir în cadrul Programului tnb.edu. Departe de a fi o simplă dramatizare după Ion Creangă, recitalul gândit și regizat de Vitalie Bichir propune spectatorilor de toate vârstele o incursiune nostalgică în lumea evocată de marele povestitor, adăugându-i câteva ingrediente care țin de biografia personală a actorului, moldovean și el. Scenariul, ingenios, îmbină, în premieră, fragmente din binecunoscutele Amintiri din copilărie cu pagini din manualul Învățătorul copiilor de la 1883 (o carte de citire cuprinzând și lecții de anatomie pentru clasele primare), autor și co-autor fiind Ion Creangă. Întâmplările vesele ale copilăriei, povestite cu talent și o deosebită implicare emoțională de actorul care se transpune, rând pe rând, în fiecare din personajele interpretate, primesc un contrapunct ironic prin juxtapunere cu explicațiile didactice (susținute de proiecții). Aceste explicaţii sunt extrase din amuzantele lecții de anatomie formulate în dulcele grai moldovenesc, în care tainele funcționării corpului omenesc sunt descrise pe înțelesul tuturor, în spiritul vremii. Un moment relevant pentru construcția acestui one man show îl vom găsi, de pildă, la intersecția dintre relatarea cunoscutei întâmplări cu caprele Irinucăi, sursă de râie pentru micul învățăcel venit din Humulești și descrierea acestei arahnide - desprinsă din manualul vremii, cu vorbele de atunci. Spectacolul trezește în fiecare din noi, spectatorii adulți, dorul de părinți și de locurile natale, prin această incursiune plină de tandrețe și emoție în lumea inocentă a copilăriei. Iar celor tineri, elevi care se confruntă, poate, cu dificultățile lecturii ”obligatorii” (prin progama școlară) a Amintirilor din copilărie, spectacolul de la Sala Atelier a Teatrului Național le oferă o altă ”cheie” de lectură, deschizându-le ușa spre universul evocat cu atâta talent de Nică a lui Ștefan al Petrei din Humulești…,alias Ion Creangă!  Actorul Vitalie Bichir aniversează, cu prilejul acestui recital, 30 de ani de la absolvirea studiilor de actorie. Primele reprezentații cu „Amintiri din copilărie” vor avea loc pe 6 aprilie (premiera) și 7 aprilie 2024, de la ora 19.00, iar următoarea reprezentație este programată pe 25 mai 2024. Biletele au fost puse în vânzare și le puteți procura de la Casa de bilete a TNB, precum și online, pe tnb.ro.
Citește mai mult >
Amfiteatrul în aer liber se va redeschide în 2024 22 Decembrie 2023
La final de an, încă o veste bună de la TNB! Amfiteatrul în aer liber, scena de teatru situată pe plafonul  clădirii Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București, va fi deschis publicului în 2024, pe întreaga perioadă a verii între cele două stagiuni obișnuite ale teatrului, datorită sprijinului oferit de PPC Energie Muntenia SA: Veți putea vedea la Amfiteatrul TNB, spectacole de calitate ale artiștilor consacrați, dar și producții ale tinerilor independenți. Teatrul, muzica, dansul și filmul se vor întâlni la vară în acest spațiu teatral unic în România, aducându-le spectatorilor un sezon cultural estival, la înălțime, chiar în centrul Bucureștiului. Mulțumiri PPC Energie Muntenia S.A. pentru susținerea oferită stagiunii estivale a Teatrului Național din București!
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo