Meniu

Muzică

Ordonare

Spectacol de Poveste la TNB

21 Aprilie 2022

Spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Național din București.  Emy Drăgoi & TVA & Horațiu Mălăele & Mircea Baniciu O seară de muzică și poezie susținută de TVA (Trupa cu Valoare Adăugată) și invitați de seamă. Binecunoscuții muzicieni, Teo Boar (chitarist, compozitor, component al trupelor Pacifica, Mircea Baniciu Band, The Blue Workers) și Vladi Cnejevici (claviaturi, compozitor, component al trupelor Compact, Pasărea Colibri, Mircea Baniciu Band, The Blue Workers) cărora li s-au alăturat Dorin Andone, actor al Teatrului Național din București, compozitor, textier și Adrian Vascu provenit din zona consultanței în afaceri, compozitor și textier, au fondat în 2021 - TVA (Trupa cu Valoare Adăugată). Sinergia dintre cei patru a condus la un gen de muzică cu rădăcini în muzica folk și cu accente din zona rock, presărate cu recitări, un buchet de cântece și poezie cu mesaj specific experienței de viață a componenților trupei. Primul album intitulat Mă-ntoarce timpul va fi prezentat în cadrul Spectacolului de Poveste cu participarea orchestrei Emy Drăgoi și Jazz Hot Club, binecunoscută prin virtuozitatea și unicitatea lui Emy Drăgoi precum și prin muzicienii profesioniști din componență. Poveste Folk, Povestea Neamului și Poveste de Paște sunt câteva dintre cântecele care vor construi seara cu valoare adăugată din 21 aprilie 2022 începând cu ora 19.00. Invitații speciali, Horațiu Mălăele și Mircea Baniciu, vor completa „vraja” cu momentele lor integrate în Poveste. Gazda va fi omul de televiziune Constantin Trofin. Vă invităm la o seară de emoție, bucurie și surprize, în Săptămâna Mare, în sala Ion Caramitru a Teatrului Național din București. Această sală are pentru noi o însemnătate aparte, așa cum regretatul maestru Ion Caramitru este și va rămâne întotdeauna, parte din Povestea noastră cu Valoare Adăugată.

Citește mai mult >

Magic Serial Show cu Medeea Marinescu & Emy Drăgoi

22 August 2020

Spectatorii sunt rugați să ajungă la teatru cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, pentru a putea respecta regulile de acces. ATENȚIE! Citiți regulamentul de acces! Amfiteatru TNB este un proiect susținut de     Cineacordeon Emy Drăgoi & Medeea Marinescu – de la filmul mut la musical Cineacordeon este un nou proiect al cunoscutului acordeonist Emy Drăgoi, care propune publicului, în cadrul unui spectacol complex, o călătorie muzicală începută în epoca filmului mut și a genialului actor Charlie Chaplin, ajungând apoi la partituri din celebre creații cinematografice moderne. Emy Drăgoi și acordeonului său li se alătură cunoscuta actriță a Naționalului, Medeea Marinescu – unul din ”copiii minune” ai filmului românesc -, devenită, între timp, una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film din generația ei. Din acest moment, cortina se ridică simbolic către lumea muzicii de film și a temelor muzicale purtând semnătura unor compozitori renumiți, de la Charlie Chaplin la Michel Legrand sau Francis Lai. Veți recunoaște acorduri din filmele Casablanca sau Smile, dar și din peliculele românești Pistruiatul sau Maria Mirabela. Cineacordeon dezvăluie spectatorilor un univers muzical cuceritor, așa cum se întâmplă cu fiecare dintre incursiunile muzicale ce poartă semnătura artistică a  interpretului și compozitorului Emy Drăgoi.

Citește mai mult >

Magic Serial Show cu Aylin Cadîr & Emy Drăgoi

12 August 2020

Spectatorii sunt rugați să ajungă la teatru cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, pentru a putea respecta regulile de acces. ATENȚIE! Citiți regulamentul de acces! Amfiteatru TNB este un proiect susținut de      Emy Drăgoi și Aylin Cadîr -Jazz Manouche Concertul Aylin Cadîr și Emy Drăgoi va aduce din nou jazzul manouche pe acoperișul TNB. Emy Drăgoi, absolvent al Academiei “Bill Evans” de la Paris unde în anul 2005 a primit și titlul de “Acordeonistul anului” este un continuator muzical al stilului lui Django Reinhart și Stephane Grappelli, acești giganți ai swingului manouche care au marcat anii Parisului interbelic. De-a lungul timpului, Emy susține nenumărate concerte manoushe alaturi de David Reinhart, nepotul lui Django, ca un omagiu față de muzica acestuia. Aylin Cadîr îl va acompania vocal în propria ei manieră sensibilă și jucăușă, profundă și lejeră, ca o seară relaxată de vară. Cochetând cu muzica de la o vârstă fragedă, Aylin a fost îndrumată la un moment dat către teatru. Iar studiul actoriei a apropiat-o și mai mult de vocația ei muzicală, și astfel a ajuns la inimile oamenilor, prin mijlocirea cuvântului și a muzicii.

Citește mai mult >

Festivalul internațional “Nopți Albe de Acordeon”

12 Noiembrie 2019

  Proiectul Festivalul internațional Nopți Albe de Acordeon, ediția a X-a în viața muzicală românească, înscris în domeniul „Artele spectacolului” –diversitate culturală al programului, propune organizarea unui concert aniversar, susținut de instrumentiști de nivel mondial în muzica pentru acordeon, cu inserţii din folclorul românesc, folclorul  internațional, clasic jazz sau contemporan. Festivalul internaţional “Nopţi Albe de Acordeon”, ajuns la cea de-a zecea ediţie, reprezintă un proiect al artistului Emy Drăgoi, a cărui carieră muzicală a debutat şi s-a desăvârşit sub semnul acordeonului. De altfel, acesta asigură nu numai organizarea şi direcţia artistică a festivalului, ci evoluează în cadrul fiecărei ediţii în recitaluri  ample, atât în calitate de interpret, cât şi de compozitor. Principalul scop al festivalului - care a  trezit interesul publicului, al artiştilor şi al criticii de specialitate prin toate cele noua ediţii desfăşurate până acum - este promovarea acordeonului şi încercarea - care s-a transformat de fiecare dată în reuşită - de a argumenta în faţa marelui public că acest instrument este unul dintre cele mai complexe, la care se pot interpreta genuri muzicale dintre cele mai diverse, de la muzică tradiţională, muzică lăutărească, la genul clasic şi chiar jazz. Prezentarea celei de-a X-a ediţii Păstrând tradiţia, viitoarea ediţie a festivalului se va desfăşura în luna noiembrie, la Teatrul Național București. De această dată, programul festivalului va avea drept temă centrală muzica de jazz, alături de Emy Drăgoi - considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, atât din punct de vedere al interpretării, al reorchestrării unor piese celebre, aparţinând altor genuri muzicale, dar şi al compoziţiei - urmând să evolueze artişti renumiţi din Franţa, Italia, Rusia, Belgia, Argentina, România, etc. Va fi prezentată, de asemenea, o interesantă expoziţie de acordeoane, multe dintre exemplarele expuse făcând parte din colecţia particulară a artistului Emy Drăgoi. Emy Dragoi şi invitaţii săi reprezintă precursorii emancipării acordeonului spre libertăţile oferite de acest gen muzical. Festivalul de acordeon va prezenta publicului un program variat, care cuprinde atât muzică clasică, variété, cafe concert, cat şi jazz, tango sau chiar muzică lăutărească. Concertul aniversar va avea loc la Teatrul Național din București, în data de 12 noiembrie 2019, ora 20.00. Festivalul internațional "Nopți albe de acordeon" din România se alătură altor sute de manifestări internaționale de gen cu tradiție, precum Festival des "Nuits de nacre", Festival d’accordeon Le Grand Soufflet.

Citește mai mult >

Călătoria unui suflet în Mandalay

25 Noiembrie 2018

Eveniment găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului! Spectacolul Călătoria unui suflet în Mandalay face o legatură între est şi vest, între exotismul melodiilor orientale şi bogăţia armonică a formelor europene. Instrumente acustice şi electronice se îmbină armonios într-un sunet bogat ce surprinde prin originalitatea frazelor şi ritmurilor. El aduce în prim-plan povestea iniţiatică a unui suflet ce călătoreşte prin lume, experimentând senzorial (vizual, olfactiv, tactil) fiecare moment petrecut aici pe Pământ, parcurgând mai multe etape spre mult dorita regăsire şi împăcare cu Sinele într-o lume intitulată sugestiv Mandalay, un Shangri-La mult mai profund. Termenul de mandală derivă din sanscrită, iar semnificaţia sa se referă la centru sau la cerc, la punctul creator sau la sinele interior. Bazele creării mandalelor se pierd în Orientul antic, unde pentru budişti reprezentau procesul după care cosmosul s-a format din centrul său, iar crearea lor simboliza propria călătorie iniţiatică ce permite creşterea interioară. Deşi este prezentat ca un concert, Mandalay are multiple nuanţe, pornind de la un fir epic, susţinut de mărturisirea povestitorului, ce se unduieşte treptat în meandre lirice şi capătă pe parcursul curgerii spectacolului accente dramatice. Mandalay propune un "world music" contemporan, o muzică în care improvizaţia trece de la jazzy la etno realizând o îmbinare stilistică între culturi aparţinând unor spaţii şi timpuri diferite sau cum le place lor să spuna pe scurt: spiripop. Componenţa este una internaţională: proiectul îi are ca protagonişti pe talentata Andreea Crepcia, autoarea textului şi coautoarea muzicii împreună cu Radu Drăgănescu, cel care a realizat aranjamentul orchestral al pieselor. Alături de ei îi putem asculta pe Rodica Gondiu, cântând la un fascinant instrument asiatic numit esraj, pe Juan Negretti, talentatul percuţionist şi arhitect venit din Venezuela şi pe Laurenţiu Gondiu, chitarist şi cunoscut compozitor din Republica Moldova. Improvizaţiile flautului fermecat al lui Marius Gagiu colorează cu delicateţe contururile muzicale.  Rolul povestitorului este condus cu măiestrie de invitatul special al serii, actorul Pavel Ulici. În palmaresul trupei se numără apariţii în diverse festivaluri printre care amintim Festivalul de la Sziget (Budapesta) 2004-2008, Festivalul Dakini 2018, TIFF 2016, Festivalul de jazz Bucureşti 2005 şi Sibiu 2010, Festivalul “Jazz blues and more” 2012. Componenţa trupei:Voce: Andreea CrepciaEsraj: Rodica GondiuFlaut: Marius GagiuPian: Radu DrăgănescuPercuţie: Juan NegrettiChitară acustică: Laurenţiu GondiuInvitat special: actorul Pavel Ulici  

Citește mai mult >

Anca Sigartău: Mankush Jazz Dada

13 Octombrie 2018

  În continuarea microstagiunii de concerte - recitaluri pe care Teatrul Național ”I.L. Caragiale”, în parteneriat cu artiști și trupe diverse, a inițiat-o începând cu această toamnă în sala Amfiteatru în aer liber situată pe acoperișul clădirii, sunteți așteptați în data de 13 octombrie 2018, la ora 20.00, la un nou eveniment: Mankush Jazz Dada înseamnă o întâlnire artistică a sonorităţilor folclorice est-europene cu jazz-ul de peste ocean şi cu poezia dadaistă. Un mix apparent imposibil dar care functionează şi care vorbeşte publicului despre redescoperirea bucuriei de a trăi liber, despre capacitatea de a ne rupe de “lanţurile” autoimpuse ale conformismului şi standardizării, despre ceea ce arta în general şi muzica în particular propun ca soluţii la anosta existenţă cotidiană. Ideea acestui proiect a pornit de la experimentul artistic al românului Tristan Tzara şi de la manifestul său şi al mişcării dadaiste pe care a format-o. Însă, deşi folosim genuri artistice care aparent nu pot funcţiona împreună – jazz, poezie, teatru, folclor, ştiinţe medicale, psihologie, psihiatrie, literatură şi filosofie am reuşit să închegăm un produs artistic coerent, cu un mesaj coerent, folosind instrumente DADA. Proiectul Mankush Jazz Dada este un proiect deschis tuturor formelor de exprimare artistică şi care permite, prin structura sa, inovaţia. Aşadar, vă invităm la înălţime, eu - Anca Sigartău, Manuela Cara – jumătatea mea artistică din acest proiect şi Lucian Maxim, invitatul nostru special, pe cea mai frumoasă scenă bucureşteană, să privim împreună luna, să numărăm stelele şi să ne bucurăm de Jazz Dada.  

Citește mai mult >

Aylin Cadîr - Pe boltă când apare luna

28 Septembrie 2018

În data de vineri, 28 septembrie 2018, la ora 20.00 vă invităm în Sala Amfiteatru în aer liber de pe acoperișul TNB la concertul – spectacol Pe boltă când apare luna susținut de tânăra actriță a Naționalului, Aylin Cadîr, alături de trupa sa, The Lucky Charms.   Îndrăgita actriță a Teatrului Național din București, Aylin Cadîr, pe care ați putut-o admira de la o stagiune la alta, începând din 2009, jucând pe scenele Naționalului în spectacole precum Lecția de Eugene Ionesco, Dineu cu proști de Francis Veber sau Allegro, ma non troppo de Ion Minulescu și mai recent în concertul-spectacol Magic Național, vă invită la propriul concert! Vineri, 28 septembrie, de la ora 20.00, în Amfiteatrul de pe acoperișul TNB vor răsuna acorduri minunate, reunite sub genericul Pe boltă când apare luna! În acest concert, Aylin Cadîr va fi acompaniată de trupa sa, pe care a înființat-o în anul 2012, The Lucky Charms. Cochetând cu muzica de la o vârstă fragedă, Aylin a fost îndrumată la un moment dat către teatru. Iar studiul actoriei a apropiat-o și mai mult de vocația ei muzicală, și astfel a ajuns la inimile oamenilor, prin mijlocirea cuvântului și a muzicii. În primul ei album, Cloud, încântătoarea Aylin Cadîr explorează jazzul îmbinându-l cu influențe pop și – neapărat retro (văzându-se ea mai degrabă “o tipă de modă veche”), iar ca rezultat găsim o combinație unică și foarte personală. Trupa ei, The Lucky Charms este formată din tineri muzicieni de top ai scenei de jazz din România. Împreună cu ei, Aylin Cadîr explorează zone muzicale marcate de originalitate, combinând influențele românești cu cele orientale și retro cu un mix rafinat de jazz și pop. În repertoriul lor se află compoziții proprii sau aranjamente originale ale standardelor de jazz cunoscute, precum și piese compuse special pentru trupă. Împreună au susținut o mulțime de concerte în ultima vreme, au participat la festivaluri (Wonderday, Jazz în foişor, AAA în Cişmigiu, Jazz Sindicate Sessions) şi la diverse evenimente corporatiste și private. Fericirea, Chemistry, Half of me, My favorite melody sunt câteva dintre videoclipurile lor. În Amfiteatrul cel nou de pe acoperișul TNB, Aylin Cadîr și The Lucky Charms vă așteaptă să petreceți împreună o plăcută seară muzicală de sfârșit de septembrie, Pe boltă când apare luna!   Bilete mai puteți găsi la Casa de bilete TNB, precum și online, pe www.mystage.ro.

Citește mai mult >

Cineacordeon

23 Septembrie 2018

În data de 23 septembrie 2018, la ora 20.00 vă invităm în Sala Amfiteatru în aer liber de pe acoperișul TNB la concertul – spectacol Cineacordeon Emy Drăgoi & Medeea Marinescu – de la filmul mut la musical. Cineacordeon este un nou proiect al cunoscutului acordeonist Emy Drăgoi, care propune publicului, în cadrul unui spectacol complex, o călătorie muzicală începută în epoca filmului mut și a genialului actor Charlie Chaplin, ajungând apoi la partituri din celebre creații cinematografice moderne. În prima parte a spectacolului, utilizând proiecția primelor scurt-metraje mute ale genialului Chaplin, dar și teme musicale ale aceluiași, Emy Drăgoi improvizează jazz-istic la acordeonul său personalizat, pe ritmul cinematografic al secvențelor care se derulează pe un ecran. Rezultatul este unul plin de emoție, farmec și umor, surprinzând prin “consonanța sunet live – imagine de arhivă” și dând impresia prelungirii peliculei în scenă sau a participării muzicianului la film. În cea de-a doua parte a spectacolului, lui Emy Drăgoi și acordeonului său li se alătură cunoscuta actriță a Naționalului, Medeea Marinescu – unul din ”copiii minune” ai filmului românesc -, devenită, între timp, una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film din generația ei. Din acest moment, cortina se ridică simbolic către lumea muzicii de film și a temelor muzicale purtând semnătura unor compozitori renumiți, de la Charlie Chaplin la Michel Legrand sau Francis Lai. Veți recunoaște acorduri din filmele Casablanca sau Smile, dar și din peliculele românești Pistruiatul sau Maria Mirabela. Cineacordeon dezvăluie spectatorilor un univers muzical cuceritor, așa cum se întâmplă cu fiecare dintre incursiunile muzicale ce poartă semnătura artistică a  interpretului și compozitorului Emy Drăgoi.

Citește mai mult >

Caravane Django - Jazz Manouche - Emy Drăgoi

15 Septembrie 2018

Un omagiu Django Reinhardt & Stephane Grappelli Aduse din Franţa, ţara în care Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale, in care a primit titlul de „Artistul anului 2005” si în care i-a descoperit pe iluştrii promotori ai acestui gen muzical - Django Reinhardt şi Stephane Grapelli - piesele prezentate în suita de spectacole denumită generic "Caravana jazz manouche" dezvăluie, de fapt, un gen muzical de continuă inspirație pentru propriile interpretari şi chiar creaţii componistice. Acorduri muzicale inedite vor învălui publicul prezent în Amfiteatrul de pe acoperișul TNB, în serile de 14 si 15 septembrie 2018, datorită unei formule vocal-instrumentale, ea însăşi specială: alături de Emy Drăgoi vor evolua 2 orchestre - Jazz Hot Club România şi Jazz Hot Club junior (ai cărori membri, indiferent de vârstă, sunt performeri și în alte genuri muzicale precum folclor, clasic sau tango) dar și invitatul special din Franta: Christophe Lartilleux – fondatorul grupului „Latcho Drom” și creatorul coloanei sonore pentru filmul „Django”. Alăturarea şi armonizarea unor artişti din generaţii diferite, cu formații si preferințe muzicale diverse îşi găsesc punctul comun în muzicalitatea şi în atmosfera create de ritmurile de jazz manouche, înnobilate de virtuozitatea celor care le transmit, cu bucurie evidentă, către public. Astfel, spectacolul este mult mai mult decât un proiect muzical: este muzica însăşi care transcende granițe de orice tip : spațiale, temporale, lingvistice, stilistice și contopește scena cu sala într-un torent de energie pozitivă și bună dispoziție.

Citește mai mult >

Caravane Django - Jazz Manouche - Emy Drăgoi

14 Septembrie 2018

Un omagiu Django Reinhardt & Stephane Grappelli Aduse din Franţa, ţara în care Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale, in care a primit titlul de „Artistul anului 2005” si în care i-a descoperit pe iluştrii promotori ai acestui gen muzical - Django Reinhardt şi Stephane Grapelli - piesele prezentate în suita de spectacole denumită generic "Caravana jazz manouche" dezvăluie, de fapt, un gen muzical de continuă inspirație pentru propriile interpretari şi chiar creaţii componistice. Acorduri muzicale inedite vor învălui publicul prezent în Amfiteatrul de pe acoperișul TNB, în serile de 14 si 15 septembrie 2018, datorită unei formule vocal-instrumentale, ea însăşi specială: alături de Emy Drăgoi vor evolua 2 orchestre - Jazz Hot Club România şi Jazz Hot Club junior (ai cărori membri, indiferent de vârstă, sunt performeri și în alte genuri muzicale precum folclor, clasic sau tango) dar și invitatul special din Franta: Christophe Lartilleux – fondatorul grupului „Latcho Drom” și creatorul coloanei sonore pentru filmul „Django”. Alăturarea şi armonizarea unor artişti din generaţii diferite, cu formații si preferințe muzicale diverse îşi găsesc punctul comun în muzicalitatea şi în atmosfera create de ritmurile de jazz manouche, înnobilate de virtuozitatea celor care le transmit, cu bucurie evidentă, către public. Astfel, spectacolul este mult mai mult decât un proiect muzical: este muzica însăşi care transcende granițe de orice tip : spațiale, temporale, lingvistice, stilistice și contopește scena cu sala într-un torent de energie pozitivă și bună dispoziție.

Citește mai mult >
Articole Curente
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo