Meniu

Repertoriu curent

Allegro, ma non troppo

de Ion Minulescu

Allegro, ma non troppo

de Ion Minulescu

Regie:
Răzvan Popa
Scenografie:
Florilena Popescu Fărcăşanu, Maxim Corciovă
Ilustrație muzicală:
Răzvan Popa
Regie Video:
Răzvan Popa
Proiecție video:
Andrei Florea
Editare Video:
Daniel Bârzescu
Light design:
Ionel Docan
Sunet:
Eduard Ivan, Călin Țopa
Regia tehnică:
Costică Lupșa

Data premierei: 12.12.2014

Durata: 1 h 35 min / Pauză: 15 min

Program
18 mai 2024 19:00
29 iun 2024 19:00
Bilete

50 lei; 30 lei (Sala Pictura)

70 lei; 50 lei; 30 lei (Sala Ion Caramitru)

 

 

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor. Teatrul său merită a fi redescoperit pentru dialogurile vii, umorul alert, naturalețea poveștii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii.

O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă va ține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice.

Apariții neașteptate și răsturnări de situație, un ingenios melanj între teatru și realitate, un adulter care se comite sub ochii soțului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul în teatru, care trebuie să se inspire din viață.

Foto Florin Ghioca

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

sâmbătă
18
05
2024
Sala Pictura 19:00 Cumpără bilete
sâmbătă
29
06
2024
Sala Pictura 19:00 Cumpără bilete
Ion Marian, autor dramatic: Gavril Pătru (joacă în 19 aprilie)
Răzvan Popa
Titu Micșoreanu, milionar: Marius Rizea
Domnul Cuțui, samsar: Eugen Cristea Cocuța Micșoreanu: Costina Cheyrouze (joacă în 19 aprilie)
Monica Davidescu
Doamna Noemi: Aylin Cadîr
Ileana Olteanu (joacă în 19 aprilie)
Florica, servitoare: Victoria Dicu (joacă în 19 aprilie)
Raluca Petra
Jandarmul: Costică Lupșa

"Marea şi plăcuta surpriză a acestei propuneri a Naţionalului bucureştean este textul. Foarte bine scris, unitar, cu umor şi suspans, el oferă partituri consistente dar şi premisa unei construcţii regizorale dinamice şi creative.

Spectacolul semnat de regizorul şi actorul Răzvan Popa este, indubitabil, unul agreabil, sincer, cu destul de multe momente reuşite, o producţie care sigur se va bucura de aprecierile publicului larg".

Razvana Niță, Port.ro - Viața bate teatrul - carusel sentimental  

"Este un spectacol bine ritmat (allegro, ma non troppo), echilibrat, stenic, un spectacol care survolează cu eleganţă ceea ce poate fi depăşit de timp. Nu putem decât să salutăm ca pe un act de cultură curajul direcţiunii Naţionalului bucureştean de a ne reaminti de existenţa unui autor dramatic şi a ne îndemna să-l (re)descoperim pe Ion Minulescu".

Mariana Ciolan, Revista Teatrală Radio - Pledoarie pentru teatru       

"Allegro, ma non troppo, lecție de scriitură dramatică, articulată cu har la prezent de jocul formidabil al lui Gavril Pătru și Marius Rizea. ... anticipez doar că se va juca vreme îndelungată cu casa închisă".

Mircea M. Ionescu, Taifasuri, nr.509 / 22 ianuarie 2015 - Ce debut de an în Bucuresti!

"...Subiect la modă pe vremea lui Minulescu (oare numai atunci?!), adulterul a atras mereu spectatori şi a adus aplauze. În "Allegro, ma non troppo" tema este generoasă, tratată cu meşteşug de comediograf.

Un spectacol uşor, dar "allegro", de mare haz, ce va umple ani buni sălile, oriunde se va juca!"

Mircea M. Ionescu, Taifasuri nr.513-2015, - "Regele romanţelor - aplaudat la Naţional!  

"Regizorul Răzvan Popa a creat un spectacol de epocă şi cu toate acestea, un spectacol care aduce o oază de linişte, de umor, de amor şi de sentimentalism specifice perioadei respective, dar şi autorului ei, ingrediente care, cred eu, au fost şi sunt pe gustul publicului iubitor de teatru.

Lumea îl cunoaşte pe Ion Minulescu ca poet şi foarte puţin ca autor dramatic, poate şi pentru faptul că nimeni nu s-a gândit până acum să propună un asemenea spectacol".

Pușa Roth, Revista Leviathan - Allegro, ma non troppo

"Vor fi încântați amatorii de teatru tradițional, cumsecade, elegant, în care nu se înjură și nu se dezbracă, în care partea deșucheată se află într-un subtext igienic, de unde nu lezează pudibonderia spectatorului de școală veche.

Ca gen, spectacolul Allegro, ma non troppo se situează între vodevil (fără cuplete) și teatru bulevardier, tema fiind una arhiexploatată de dramaturgii tuturor vremurilor: soția își înșeală bărbatul, bărbatul își înșeală soția, amanta și amantul înnoadă o frumoasă relație. (...) Fie și numai pentru Florica Victoriei Dicu și merită să dai banii pe bilet".

Gabriela Hurezean, Muze si arme - Premieră la TNB: Despre amantlâcuri, ”allegro, ma non troppo”   

"Genul acesta de piese nu agreează deloc regiile sofisticate sau egolatre. Răzvan Popa a înţeles şi a pus în practică această realitate, şi-a făcut onorabil datoria, propunându-ne un spectacol bunicel. Un spectacol ce poate fi foarte bine definit prin chiar cuvintele care dau titlul piesei. (...) Dominanta întregului spectacol e normalitatea molcomă".

Mircea Morariu, Teatrul azi nr. 4-5-6/2015 - Păcăleli reciproc avantajoase

Prezentat în cadrul Festivalului Mircea Albulescu, Câmpina, 2018

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo