Meniu

Repertoriu curent

Amintiri din copilărie

de Ion Creangă

Amintiri din copilărie

de Ion Creangă

Regie:
Vitalie Bichir
Scenariu:
Vitalie Bichir
Lumini:
Vasile Neguț, Ștefan Dumitra
Sunet:
Dorel Sidorof, Mihai Pop
Video:
Costi Șimon, Sebastian Gherman
Regia tehnică:
Paul Tănase

Data premierei: 06.04.2024

Pauză: Nu

Program
25 mai 2024 19:00
Bilete

50 lei

30 lei (la balcon, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

 

Spectacol prezentat în cadrul Programului tnb.edu

 

Un scenariu după Ion Creangă și „Învățătorul copiilor”, carte de citire în clasele primare, 1883

“Ideea acestui spectacol mi-a venit când, vara trecută (2023), am plecat la mine la țară (satul Brînza, Republica Moldova), să-mi rezolv o problemă cu certificatul de naștere. Interesant este că problema era legată de un lucru care în România și în alte țări este tabu: părinți de același sex. Explic: când mi-au făcut certificatul de naștere românesc, mi-au trecut bunicii în loc de părinți și așa am ajuns să fiu primul (cred) cetățean român cu părinți de același sex, Ilie și Chirilă (bunicii mei).

Și, când am ajuns la casa părintească - este cea care apare pe afiș (poza e făcută cu telefonul în ziua aceea) -, am gasit-o tristă și în paragină și parcă-mi vorbea ca fântâna din „Fata babei și fata moșului”: - Băietule frumos şi harnic, îngrijeşte-mă, că ţi-oi prinde şi eu bine vrodată!

M-am așezat pe o buturugă (mama mea avea multe buturugi împrăștiate peste tot; când obosea, se așeza pe una din ele, să se odihnească) și în starea în care mă aflam, am deschis telefonul și am căutat „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă (nu știu de ce). Când am început să citesc, am avut sentimentul că sunt amintirile mele: întâmplarea cu cireșele am trait-o și eu, numai că în loc de cireșe erau lalele, și pe mătușa Mărioara o chema Ana, iar moș Vasile nu era fratele cel mare al tatei, era cel mic și îl chema Ion, și vărul Ion e vărul Eugen (Jănel, cum îi spuneam noi), care acum trăiește cu familia în Italia...

Și am început să învăț textul.

La un moment dat m-am gândit că-mi trebuie un regizor, dar mi-am dat seama că, în acel context, un regizor nu ar fi avut ce să scoată de la mine, fiindcă toate acele amintiri veneau firesc. 

Așa că, „scurtă vorba”, nu vă invit să vedeți o performanță actoricească, vă invit să ne retrăim împreună copilăriile.” Vitalie Bichir

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

sâmbătă
25
05
2024
Sala Atelier 19:00 Cumpără bilete
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo