Meniu

Repertoriu curent

Nebun din dragoste

de Sam Shepard

Nebun din dragoste

de Sam Shepard

Traducere: Andrei Marinescu
Regie:
Claudiu Goga
Decor:
Ştefan Caragiu
Costume:
Liliana Cenean
Muzica:
Valentin Luca
Asistent scenografie:
Iulia Popescu

Data premierei: 11.10.2013

Durata: 1 h 30 min / Pauză: Nu

Sala Atelier
Program
30 sep 2021 (Sala Ateli...) 20:00
Bilete

40 lei

20 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

 

Dramă

O piesă a unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood.

„O poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței si iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei, dar și despre diferența uneori periculoasă, alteori salvatoare dintre realitatea individuală, subiectivă și realitatea brută a faptului întâmplat." Claudiu Goga

 

Foto cu Raluca Aprodu: Florin Ghioca

Foto cu Diana Cavallioti: Bogdan Spătaru 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

joi
30
09
2021
Sala Atelier 20:00 Cumpără bilete
Eddie: Gavril Pătru May: Diana Cavallioti
Raluca Aprodu
Bătrânul: Mihai Călin Martin: Ioan Andrei Ionescu
Figurație: Camelia Moise

 

"Regizorul a exploatat mai mult latura realistă a piesei demonstrând că pasiunile și iubirile vinovate devin acei demoni care sunt motorul violenței și-al iraționalității;

Întreg spectacolul are o fluenţă, o normalitate asigurată de o atentă dirijare a distribuţiei şi a celorlalte elemente ce ţin de spaţiul scenic, iar faptul că relațiile prezentate s-au consumat la voltaje înalte demonstrează că dragostea transcende totul.

Deşi strigă în pustiul unei provincii americane, Nebun din dragoste – o poveste ca un western contemporan – adună tot mai mulţi spectatori decişi să întâlnească emoţie vie, izvorâtă (doar) din dragoste".

dălina Dumitrache, Web Cultura - Dragostea, ca un câmp de luptă fără învingători

"o tragedie pe care v-o recomand cu mâna pe inimă: „Nebun din dragoste”, de la TNB, e o piesă tulburătoare, gravă, greu de jucat, doar în aparență facil de pus în scenă, dar convingătoare. În tot cazul, o reușită".

Horia Ghibuțiu, Blog de Ziarist - O tragedie americană, „Nebun din dragoste” la TNB 

„...un spectacol de actori, bine mişcat şi plasat cu inspiraţie în punctele-cheie ale dramei, configurând emoţionalul din aspecte de atmosferă americană a vieţii, cu violenţe, empatii şi atitudini.

(...) Nebun din dragoste de Sam Shepard, de la Naţionalul bucureştean, este un spectacol pentru vârstele majore, oferind publicului o seară de neuitat, iar celui din provincie îi poate motiva o călătorie până la Bucureşti, spre a-l viziona”.

Nicolae Havriliuc, Teatrul azi, 7-8-9- 2014 - Doar trăirile contează  

„E greu să-i reproșezi ceva lui Gavril Pătru, al cărui Eddie rămâne ambiguu, inclasabil, misterios, macho uneori, tandru alteori, cu treceri bruște de la violență primitivă la ironie mordantă.

„Bătrânul" lui Mihai Călin e dominant ironic și încearcă să unească vârstele pe care le-ar putea avea: alternează atitudini specifice anilor săi de maturitate în plină forță cu cele specifice unui înțelept cu adevărat bătrân. Mihai Călin joacă foarte economic, e multă vreme nemișcat și folosește cel mai mult vocea (o performanță de același tip face, remarcabil, în No man’s land).

L-am lăsat la urmă pe Martin. Personajul acesta, excelent scris de Shepard și minunat jucat de Ioan Andrei Ionescu, deși secundar, devine piatra unghiulară a spectacolului. Martin cel placid, a cărui candoare e vecină cu prostia (are ceva din Harold Mitchell din Un tramvai numit dorință, cel dinainte de trezirea la realitate) e oglinda în care Eddie și May apar deformați, cu suflete chircite. Pe de altă parte, apariția lui e variația necesară, ruperea de ritm care relansează spectacolul. Ioan Andrei Ionescu conferă personajului său o sensibilitate și o fragilitate neobișnuite, care contrastează puternic fizicul solid al actorului. Actorul își stăpânește perfect intonațiile, gesturile, mișcările, expresiile (e greu de uitat privirea lui pierdută, aerul de adâncă neînțelegere a complicațiilor iraționale ale celor doi frați) – o adevărată performanță.

Liviu Ornea, Observator Cultural - Nebun din dragoste 

 

Prezentat în cadrul Festivalului Zile și nopți de teatru la Brăila, decembrie 2014

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo