Meniu

Repertoriu curent

Noii infractori

de Edna Mazia

Noii infractori

de Edna Mazia

Traducere: Etgard Bitel
Regie:
Ion Caramitru
Asistent regie:
Patricia Katona
Light design:
Chris Jaeger
Coregrafie:
Florin Fieroiu
Scenografie:
Florilena Popescu Fărcăşanu
Asistent costume:
Corina Boboc
Ilustrație muzicală:
Călin Țopa

Durata: 2 h 30 min / Pauză: 20 min

Program
21 mar 2019 (Sala Mare) 19:30
31 mar 2019 (Sala Mare) 19:30
11 apr 2019 (Sala Mare) 19:30
Bilete

100 lei

70 lei

50 lei

20 lei (cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani.

 

Cu Noii infractori, autoarea israeliană de succes Edna Mazia vă oferă prilejul unei întâlniri de cinci stele, cu personaje ce vă vor atrage în sarabanda întâmplărilor din care nu veți scăpa decât lăsând râsul să vă cuprindă și să vă conducă spre destindere fără cale de-ntors…

Veți râde cu lacrimi la provocările cărora le fac față „noii infractori”… Umorul și înțelepciunea unei familii oneste din zilele noastre vă vor convinge că merită să înfrunți soarta chiar dacă ajungi jucăria ei, chiar dacă lumea întreagă a luat-o razna și ...chiar dacă „totul nu e decât ...un mare bordel”!!!

Edna Mazia (n. 24 iulie 1949, Tel Aviv, Israel) Autoare dramatică, scriitoare, scenaristă și regizoare de teatru. A absolvit cu titlul de master studii de filosofie și teatru la Universitatea din Tel Aviv, unde a predat mai târziu cursuri de scriere creativă. La teatrul Kameri din Tel Aviv a regizat piesele prietenei ei celei mai bune,  Anat Gov: Prietenele cele mai bune, Lisistrata 2000, Vai, Doamne, Bărbat casnic, O familie caldă.

Bogata ei activitate în domeniul teatrului a fost precedată de câteva scenarii de film scrise pentru regizorul israelian Amos Gutman. Cu piesa „Mischakim Bechatzer Ha-achorit” (Jocuri în curtea din spate, 1993), o docudramă inspirată de un caz de viol în grup care a cutremurat țara, din kibuțul Shomrat – 1993, urmată de „Sipur Mishpahti (Poveste de familie, piesă în două acte, editura Or Am – 1997), și de „Hamordim” (Rebelii), piesă în doua acte, editura Or Am – 1999, inspirată de activitatea politică a părinților ei, Edna Mazia și-a cucerit faima de dramaturg bine ancorat în realitate și a obținut importante premii și distincții.                              

 

Foto Florin Ghioca 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

joi
21
03
2019
Sala Mare 19:30 Cumpără bilete
duminică
31
03
2019
Sala Mare 19:30 Cumpără bilete
joi
11
04
2019
Sala Mare 19:30 Cumpără bilete
Dorina: Virginia Mirea                      Arie: Andrei Finţi
Anca: Alexandrina Halic                      Bambi: Teodora Mareş
Ylai: Silviu Biriş                      Sarit: Afrodita Androne
Naomi: Ileana Olteanu                      Sigal: Aylin Cadîr
Diana Sar
Miki: Cosmina Olariu                      Șimșon: Daniel Badale
Haim: George Piștereanu                      Un client: Mihai Verbiţchi
Șlomo: Alexandru Hasnaş                      Roy: Viorel Florea
Poliţiști: Alexandru Popescu
Nicoleta Tase
                     Tânărul: Aris Bănuţoiu
Interpretarea melodiei „Hava Nagila”: Emy Drăgoi                     

„Noii infractori” este genul de spectacol în reţeta căruia se află toate ingredientele reuşitei sigure: amestec de umor şi duioşie, actori senzaţionali, o poveste seducătoare încă de la primele replici, o viziune regizorală care mizează pe interpreţi dar şi pe un ritm antrenant şi propuneri surprinzătoare. (...)

Dar, indiscutabil, „Noii infractori” este spectacolul de glorie al Virginiei Mirea. Actriţă unicat, aceasta reuşeşte aici o fabuloasă partitură deopotrivă energetică, comico-dramatică, filigranată, magistrală. Dorina e o mater familias puternică şi fragilă în egală măsură, o explozie de vitalitate, magie, gingăşie şi curaj”. 

Răzvana Niță, Acta est fabula - Când viaţa îţi dă lămâi…  

„Spectacolul Noii infractori se remarcă printr-o acuratețe care nu semnifică doar claritatea și sobrietatea construcției scenice, ci și adevărul textului (construit în maniera pièce à thèse). Meritul directorului de scenă, Ion Caramitru (asistent regie Patricia Katona), se regăsește atât  în sugestiile de ambianță (interpretarea melodiei „Hava Nagila: Emy Drăgoy), cât – mai ales –  în interpretările actoricești de excepție. Nuanțat și discret, realizatorii aruncă o privire moralizatoare şi lansează interogaţii despre familie, cuplu, adulter, prostituţie, iubire, reușită în viață/succes şi stârneşte spectatorul modern să caute propriul adevăr”.

Mădălina Dumitrache, Bel Esprit - Irezistibilul haos al patimii – „Noii infractori”   

 „Fără a exagera deloc, mărturisesc că spectacolul a reprezentat un adevărat „regal” artistic. „Noii infractori” jucată cu un imens succes la Tel Aviv la Teatrul Cameri (cu celebra și talentata actriță de origine română Sandra Sade în rolul principal) promite să devină ”șlagărul  anului” la București, pe scena Naționalului.

Cu un colectiv de actori excepționali (…) într-o regie savuroasă și plină de ingeniozitate a neîntrecutului Ion Caramitru și într-o traducere minunată a lui Etgard Bittel, piesa „Noii infractori” pe scena Naționalului bucureștean se bucură de o rețetă de succes infailibilă.

Situații incredibile, răsturnări amețitoare și incidente picante, savuroase întâmplări și încurcături, ciocniri inerente între generații punctate de replicile ilariante ale unei bunici senile, totul regizat de bagheta sensibilă a lui Ion Caramitru se transformă sub ochii spectatorilor într-un închegat spectacol de o excelentă calitate”.

Doina Meiseles, 7.3.2019 • Jurnalul săptămânii, Israel   

„Subiectul ales este șocant, cu răsturnări de situații, cu replica cu umor savuros și substrat cu tâlc, totul în jurul unei famili de oameni obișnuiți, cândva cu bună stare; Dorina, omul de bază al familiei, luptă să câștige bani și alege o soluție … surpriză.  (...)

 “Debutul” Virginiei Mirea este eclatant; având și experiența trecutului în care actrița a dovedit știința de a juca în comedii sau drame, descifrează în amănunt profilul Dorinei, femeia obsedată de criza financiară a familiei, dar ingenioasă în a găsi soluții de salvare, discutabile însă sub aspect moral. Virginia Mirea trăiește intens fiecare moment prin care trece Dorina, cu sinceritate în manifestări și grijă permanentă de a susține relațiile diverse cu solicitările celor din familie – copiii maturi și soțul, dar și “invitatele” în locuință, reacțiile exterioare sunt dublate și de sugerarea stărilor interioare ale personajului, emoționant expuse în finalul reprezentației. O altă surpriză a spectacolului provoacă Alexandrina Halic în personajul bunicuței posibil atinsă de alzheimer; cu delicatețe în expresie, ferindu-se de accente pe posibila boală a bunicuței, actrița subliniază cu umor atitudinea șmecheră a acesteia privind relațiile cu cei din preajmă”. 

Ileana Lucaciu, Spectator – Ofertă de comedie… cu tâlc 

„Actorii cu care regizorul Ion Caramitru a pornit la drum au la dispoziţie, e adevărat, un material de lucru pe care-l pot valorifica după pofta inimii, măsura talentului personal şi, desigur, rigorile regizorale. Cap de afiş, Virginia Mirea este onorată cu un rol pe măsura personalităţii sale; şi îşi onorează, la rândul ei, debutul pe scena Naţionalului cu o prestaţie emoţionantă, caldă şi şugubeaţă în acelaşi timp. Fără multe vorbe, este simpatică şi credibilă, mergând drept la sufletul spectatorilor pe care reuşeşte să-i emoţioneze şi să-i distreze în acelaşi timp”.

Bogdan Burileanu, Liternet - Prostituţie şi pedeapsă... Noii infractori  

„Un spectacol uşor, cu mesaj puternic, o piesă bulevardieră, şi TNB se află pe bulevard, spectacol care trebuie văzut neapărat. O premieră care, suntem siguri, va avea o carieră ceva mai lungă.

Spectacolul Noii infractori de Edna Mazia, regizat de Ion Caramitru, de la Teatrul Naţional, beneficiază de un caiet program deosebit, pentru că este ilustrat de Horaţiu Mălăele”.

Denis Dinulescu, Călimara cu cerneală - Premieră Noii infractori, de Edna Mazya, la Teatrul Naţional  

„Virginia Mirea face un rol excepțional în Dorina! „Noii infractori” este un spectacol-bucurie de seară, din categoria acelora care te teleportează în aventurile personajelor și, la final, te întorc în realitate mai fericit. Nu pentru că persoajele ar fi scăpat de probleme, ci pentru că tu ai parcurs o călătorie interioară mai mult decât interesantă!”.

Eveline Păuna, Blog - Noii infractori 

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo