Meniu

Spectacole

Novecento

de Alessandro Baricco

Novecento

de Alessandro Baricco

Regie:
Daniel Simion
Scenografie:
Alexandra Lupeș
Muzica originală:
Ștefan Stoianovici
Light design:
Daniel Simion
Grafică:
Romulus Boicu
Producător:
Costinela Caraene
Promovare:
Costinela Caraene

Durata: 1 h 5 min / Pauză: Nu

Bilete

80 lei

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru TNB!

Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:

- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută în una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete.

- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea ei și nici rambursarea costului biletului.

 

"Povestea unui număr transformat în (re)nume" (Bookhub)

"Vlad Udrescu. Povestitorul Absolut!" (Muze și arme)

"Muzica, adevărat personaj în spectacol" (Liternet.ro)

"Virtuoz al pianului! Muzica lui Ștefan Stoianovici luminează, limpezește" (Muze și arme)

"Sergiu Bivol, solar, ironic, tumultuos" (Muze și arme)

"Jam session tulburător, de mare expresivitate" (Muze și arme)

"Un superb tablou narativ" (Luciana Antofi)

"Un spectacol foarte frumos, închegat deja, care va avea viață lungă" (Liternet)

 

"Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. O poveste lungă…"

Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento. Pianistul de geniu care, dincolo de bordul vasului Virginian, nu există. Dar muzica lui? Muzica lui nu există înainte de a începe să o cânte el și încetează să mai existe după ce termină. Dar, când o cântă, povestește acolo despre toate frumusețile unor lumi pe care nu le-a văzut cu ochii lui, ci doar citind oamenii și tot ce poartă în ei: locuri, zgomote, mirosuri, țara lor, povestea lor. Novecento care nu va coborî vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a născut, va cânta doar “cu oceanul sub fund” și va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat.

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, "The Legend of 1900", este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți la fel de fermecați ca și noi de actorul Vlad Udrescu, dublu nominalizat la Premiile UNITER, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.

 

O producție a Teatrului Apropo, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC „I.L. Caragiale” București, TVR Iași, TVR Cultural

Parteneri media: TVR Cultural, TVR Iasi, Radio Guerrilla, Zile si Nopti, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, LiterNet.ro, Bookhub.ro, Ziarul Metropolis, Muze și arme, Suplimentul de cultură, Happening, România Pozitivă

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

                                 amfiteatru_ppc 

  Vlad Udrescu compoziție jazz, pian: Ștefan Stoianovici
trompetă: Sergiu Bivol
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo