Meniu

Expoziții

Expoziţie Cercul

10 Ianuarie 2019
Bilete

 

Intrare liberă / Free entrance 

Scena şi Tabloul 06 Februarie 2019
În Rotonda Sălii Mici a TNB, expoziția Scena şi Tabloul –  proiecte de scenografie și costume ale baronului George Löwendal. „Scena și tabloul” este titlul unei noi expoziții dedicate creației artistice a baronului George Löwendal care se va deschide în sala Rotonda a Teatrului Național din București în perioada 4 - 20 februarie 2019, cu vernisajul miercuri, 6 februarie 2019, ora 18.00. Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 - 18.00. Conturând un destin artistic lansat în anul înfăptuirii României Mari, 1918, această expoziție va focalize asupra proiectelor de scenografie și costume realizate în perioada 1921-1945 când George Löwendal a activat în cadrul teatrelor din București, Cernăuți, Timișoara, Brăila sau Craiova. Aici a realizat decoruri de mare succes consemnat în presa vremii de contemporani de marcă cum au fost Lucia Demetrius, Petru Comarnescu, Adrian Maniu sau Ionel Jianu. Alături de aceste creații care au văzut luminile rampei vor fi expuse desenele în cărbune, de mare virtuozitate, care reprezintă actori din generația de aur a teatrului românesc ca Radu Beligan, Fory Etterle, Dan Botta, Grigore Vasiliu Birlic, Dinu Ianculescu, Ion Manolescu etc.Curatoriată de Călin Stegerean, expoziția îl prezintă pe George Löwendal ca personalitate de prim rang a teatrului din România, cu o viziune artistică de mare originalitate și valoare, pe care proba timpului a confirmat-o neîncetat.  Finisajul evenimentului va avea loc în data 20 februarie 2019 cu o conferința susținută de renumitul teatrolog George Banu, care va avea loc în Sala Media a Teatrului Național București la ora 18.00.                                  Vă invităm miercuri, 20 februarie 2019, ora 18.00 la Teatrul Naţional București, Sala Media pentru conferinţa Albumele actorului: de la tablou, la gravură și fotografie. Pornind de la splendidele crochiuri de actor ale lui George Löwendal, o evocare a albumului de imagini ce reconstituie în timp memoria marilor interpreți și a stilului de joc adoptat. Prezintă: George Banu, teatrolog George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzău, România) este un teatrolog și profesor universitar român stabilit la Paris. Din martie 2013 este membru de onoare al Academiei Române.   Expoziția este organizată de Fundația Löwendal în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L. Caragiale ” din București și Domeniul Manasia și face parte din proiectul România 100: Scenografie, Pictură. Costum, finanțat de Primăria sector 1 București prin Centrul Cultural sector 1 în cadrul programului ,,Centenar pentru Toți‘‘ - sesiunea 2017 - 2020.  
Citește mai mult >
România în acuarelă 22 Ianuarie 2019
Cei mai buni pictori acuareliști români, în expoziția “România în acuarelă” găzduită la Teatrul Național București   Marți 22 ianuarie 2019, la ora 19.00, va avea loc la Teatrul Național București prima expoziție naţională de pictură în acuarelă, din România. Evenimentul are loc în sala „Foaier Media” Aripa Intercontinental a Teatrului Național. Expoziția va găzdui lucrările a peste 70 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți pentru prima dată sub „stindardul” Societății Internaționale de Acuarelă, a cărei filială din România în parteneriat cu Teatrul Național București organizează acest inedit eveniment. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă. International Watercolor Society (Societatea Internațională de Acuarelă) este o organizație non-profit înființată în anul 2012 de către artistul turc, rezident în Canada, Atanur Dogan, iar din 2016 ființează și în România sub numele de International Watercolor Society România (I.W.S. România), prezidată de artistul arhitect Ovidiu Iovanel. I.W.S. a luat ființă cu scopul de a promova tehnica de pictură cea mai veche din lume, Acuarela. Scopul I.W.S. este de a promova respectul, pacea și armonia, prin folosirea artei - limba comună a întregii lumi. Activitățile societății implică aducerea împreună a pictorilor acuareliști și a iubitorilor de artă, de acuarelă. Pictura în acuarelă a fost multă vreme neglijată și chiar disprețuită, în detrimentul altor tehnici. Festivalurile și expozițiile, naționale sau internaționale, sunt mijloace eficiente pentru a promova pictura în acuarelă, prezentând lumii excepționale lucrări de artă. Aceste evenimente devin, de asemenea, puncte de interacțiune între artiști, colecționari și specialiști în artă, din diferite țări.   Durata de desfășurare a expoziției este de pe data de 22 ianuarie până pe data de 24 februarie 2019. Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică între orele 10.00 -18.00.
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo