Meniu

Repertoriu curent

Adio, domnule Haffmann

de Jean-Philippe Daguerre

Adio, domnule Haffmann

de Jean-Philippe Daguerre

Traducere: Vlad Russo
Regie:
Felix Alexa
Lighting design:
Felix Alexa
Ilustrație muzicală:
Felix Alexa
Scenografie:
Andrada Chiriac
Regia tehnică:
Laurențiu Andronescu, Costi Lupșa

Pauză: Nu

Program
19 mai 2021 (Sala Pictura) 19:00
20 mai 2021 (Sala Pictura) 19:00
Bilete

40 lei

20 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Regizorul Felix Alexa și scenografa Andrada Chiriac revin pe scena TNB cu Adio, domnule Haffmann, o piesă scrisă de francezul Jean-Philippe Daguerre. Jucată cu mare succes pe scenele pariziene, Adio, domnule Haffmann a obținut în 2018 patru premii Molière, cea mai înaltă distincție teatrală din Franța. O poveste plină de suspans, din Parisul sub ocupație nazistă, Adio, domnule Haffmann prezintă pactul neobișnuit dintre un evreu și un catolic francez, un contract moral care le va schimba destinele.  Amestec de ficțiune și realitate, spectacolul este un melanj de mici istorii intime și geopolitică, o poveste care începe în 1942 și se termină în zilele noastre, având în centrul său dispariția unui tablou de Henri Matisse. O pagină de istorie interpretată cu tandrețe, tensiune și umor de Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu și Andrei Finți.

"Reprezentată în acest moment în Teatrul Petit Montparnasse, Adio, domnule Haffmann este una dintre cele mai frumoase reușite ale acestui început de an. Jean-Philippe Daguerre a compus în prima sa piesă o poveste încărcată de suspans, care se petrece în spatele ușilor închise. Este oare „curajul mai tare decât frica”, așa cum vrea Haffmann să creadă?"

Le Parisien, februarie 2018

"O altă calitate a spectacolului ține de onestitatea sa intelectuală. Aici nimeni nu e nici bun, nici rău, aici sunt numai ființe umane care încearcă să nu se degradeze prea mult într-un context istoric dificil, unde foarte puțini sunt eroi cu adevărat. Situația e suficient de puternică pentru a ne face să înțelegem ambiguitățile dorinței și imposibilitatea inocenței."

Le Figaro - Jean-Luc Jeener, februarie 2018

 

Partener al spectacolului      logo-autoerebus final-bun

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

miercuri
19
05
2021
Sala Pictura 19:00 Vândut
joi
20
05
2021
Sala Pictura 19:00 Vândut
Pierre Vigneau: Alexandru Potocean                      Isabelle Vigneau: Alexandra Sălceanu
Joseph Haffmann: Richard Bovnoczki                      Otto Abetz: Andrei Finţi
Suzanne Abetz: Emilia Popescu                     
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo