Meniu

Repertoriu curent

Călătoria

un spectacol de Dan Puric

Călătoria

un spectacol de Dan Puric

Regie:
Dan Puric
Decor:
Doina Levintza
Costume:
Doina Levintza
Asistent costume:
Anda Eftimie
Coregrafie:
Elena Duicu
Maestru arte marțiale:
Zhu Rong Fu
Asistent arte marțiale:
Roxana Vlăduț
Coregrafie step:
Dan Puric
Coregrafie flamenco:
Lucas Molina Perez
Coregrafie Break Dance:
Dan Puric, Silviu Mircescu
Editor și ilustrație muzicală:
Lucas Molina Perez
Percuție:
Lucian Maxim
Muzică originală pian:
David Hodos
Muzică originală hip-hop:
Ad Litteram
Vioară:
Antonio Piculeață
Asistent regie:
Eduard Adam
Light design:
Mircea Mitroi, Bogdan Golumbeanu
Regia tehnică:
Costi Lupșa

Data premierei: 24.03.2023

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Program
27 feb 2025 19:00
Bilete

80 lei

60 lei
30 lei

Spectacolul conține efecte stroboscopice. Nu este recomandat persoanelor sensibile și copiilor sub 12 ani.

Există acel „ceva” în arta actorului și a omului de teatru complet, Dan Puric, care a cucerit nu doar publicul sofisticat, dar și pe cel novice cultural.

Există acel „ceva” în energia acestui artist original, al cărui talent scenic, dublat de un farmec intelectual, topește barierele sociale, etnice și de limbă.

Există, de fapt, un spirit genial, creator al unui limbaj universal, accesibil sufletului omenesc.

Asumat și adevărat, cu o conștiință artistică morală și națională, mereu atent la om și nevoile lui în vremurile pe care le traversăm, Puric ne propune o „Călătorie spre ceeea ce s-a pierdut: spre suflet, iubire și bucuria de a trăi”. Într-un concept unic, îmbinate magistral, stepul, pantomima, dansul și muzica oferă surprinzătoare dimensiuni comunicării expresiilor corpului în mișcare. Cu spectacolul lui Dan Puric, suntem mai aproape de valori și sentimente umane din ce în ce mai străine lumii de azi: demnitate, frumos, iubire, suflet, noblețe, artă, duioșie, candoare, umor, spirit, armonie, bucurie și curățenie sufletească.

Spectacol sub semnul recunoștinței – „Călătoria” este dedicat regretatei balerine și coregrafe Malou Iosif (1925 - 2023).

 

"Acest spectacol vă propune o „călătorie" spre inima omului, atât de părăsită astăzi, spre sufletul românesc neîntinat de vremuri, spre privilegiul de a iubi și de a râde! Cei care-și vor lua „bilet", vor avea șansa să se regăsească în ceea ce sunt și, mai ales, în ceea ce au nevoie sa fie! Vor fi „stații" în care vor putea cugeta asupra vieții, altele în care își vor aduce aminte de taina iubirii și multe altele în care vor redescoperi bucuria vieții!" Dan Puric

Trailer   

 

Foto Florin Ghioca

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

joi
27
02
2025
Sala "Ion Caramitru" 19:00 Cumpără bilete
  Dan Puric
Eduard Adam
Amalia Ciolan
Armand Calotă
Tomi Cristin
Ovidiu Cuncea
Irina Cojar
Iuliana Moise
Liliana Hodorogea
Zhu Rong Fu
Elena Duicu
Lucas Molina Perez
Beatrice Rubică
Georgeta Marin Vîlcu
Emanuela Ciucan
Alexandra Neacșu-Puric
Petrică Voicu
Cristiana Ioniță
Silviu Oltean
Andreea Moustache
Meda Topîrceanu
Silviu Mircescu
Anca Roxana Constantin Van Der Zee
Lucian Maxim
Raluca Țiplic
Anne Bezusenco
Robert Andrei Vlădescu
Antonio Șerban Andrei
George Olar
Cezara Petredeanu
Teodora Calagiu
Costache Theodor
Ioana Budu Alexandra
Daniel Burcea
Horațiu Băcilă
Francesca Ilie
Matei Pîrvulescu
Luca Gudină
Luca Demezzo
Luca Udățeanu
Marius Teodorescu
David Hodos
Theodora Calotă
Antonio Piculeață

"Spectatorul este invitat să parcurgă o subiectivă hartă a metroului bucureștean, globalizat, dar pe urmele unui trecut nealterat. Regăsim, printre călătorii acestui tur artistic, metafore ale rezistenței, ale omului onest, deloc neostentativ (Amalia Ciolan rămâne o prezență-cheie). Privitorii recunosc preocuparea pentru mentalități și tipologii, dintre care s-a detașat mereu un personaj: clasicul/eleganța. Prezența unor actrițe precum Irina Cojar, Iuliana Moise sau Liliana Hodorogea sau a unor ansambluri de tineri dansatori devine o combinaţie de rafinament, seducţie şi rigoare înţeleasă ca formă a respectului de sine şi a respectului faţă de ceilalţi. În fond, eleganța poate și un lux interior, cât și – desigur – unul exterior. Frumusețea plastică se prelungeşte sonor în acordurile muzicii devenite paracomentariu estetic (selectiv, amintim creații ale unor celebri compozitori: Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Dmitri Șostakovic, dar și șlagăre românești, interpretate de sau hituri ale lui Frank Sinatra, Amália Rodrigues, Beth Hart, Lady Gaga și Caro Emerald).

Candoare şi vulgaritate se lasă analizate în lumina reflectoarelor (Light design: Mircea Mitroi, Bogdan Golumbeanu), iar semnele globalizării sunt prezente în toate momentele spectacolului".

Mădălina Dumitrache, Bel Esprit - „Călătoria”: caleidoscop bucureștean  

"Cǎlǎtoria marca Dan Puric – spectacol de zile mari în primǎvara aceasta care ignorǎ lǎtratul armelor în vremea zǎludǎ din lumea ca o tablǎ de şah unde nebunii sunt regi iar omenirea – mulţime de pioni cu viaţa lor puţinǎ, aruncaţi în marele dezmǎţ– joc diabolic de-a cine apasǎ primul pe buton.  Cât mai existǎ teatru de artǎşi oameni care cu credinţǎ sǎ-l slujeascǎ, e bine! Şi ce poate fi mai reconfortant decât râsul în cascadǎ nǎvalnicǎ al spectatorilor din întunericul unei sǎli de teatru? Sǎ râdem aşadar, cât încǎ se mai poate!"

Paula Romanescu, Luceafărul - Searǎ de 24 martie 2023. Premierǎ la TNB – Cǎlǎtoria 

"Spectacolul este efectiv o deconectare de la cotidianul tensionat şi o plăcere de vizionat şi de ascultat. De unde ne aşteptam să-l auzim nonstop pe Dan Puric, îl descoperim discret şi concret în mai multe ipostaze bine regizate artistic şi foarte bine asamblate în toată povestea. Aproape 50 de actori susţin ceea ce la prima vedere părea un one-man show, fiind o satirizare populară cu destulă blândeţe a României care include umplerea metroului cu un ghiveci de cetăţeni străini ce nu pot să comunice nici măcar cu organele de control. Sunt prezentate noile tendinţe de robotizare umană excesivă prin fuziunea omului cu telefonul mobil şi ruperea lui de universul cărţilor.

Cele aproape 50 de personaje care trec sau rămân în scenă mai mult sau mai puţin formează un univers al metroului românesc şi, putem spune, universal totodată, călătoria ce ni se propune este în fond o călătorie prin viaţa noastră, a fiecăruia, de la o staţie la alta, romantică, ritmică şi senzuală după caz. Muzica aruncă orice fel de gânduri negre şi ne oferă din belşug prilejul de a ne simţi instalaţi într-o stare de normalitate mult dorită şi absolut necesară".  

Dinu Grigorescu, Revista Rinocerul - Călătoria de Dan Puric 

„Superb! „Călătoria” este o trecere prin(tre) oameni, de la istoria lor trecută, la umanitatea lor pierdută. Prin dans, prin pantomimă, prin puține replici, dar prin multe mesaje subliminale, Dan Puric şi fermecătoarele costume ale Doinei Levintza, dau spectatorului imagine și nostalgie pentru ce a fost, dar și drama a ceea ce va veni".

INFOinsider - Călătoria, TNB: Un spectacol despre OM, pentru ce/ cât a mai rămas din el! 

"Mereu vulnerabil, pendulând între universul creației și cel al materialității, Artistul își poartă cu vioiciune măștile printre semenii săi. Sensurile cuvintelor ar produce încurcături, de aceea expresia spiritualizată a privirilor meditative ale actorului ajută spectatorul să pătrunde într-o altă lume. Așadar, susținut de sensibilitatea Artistului, privitorul se furișează în vehiculul pus la dispoziție de Dan Puric în recentul spectacol: „Călătoria”.

Echipa coordonată de Dan Puric umple spațiul larg al Scenei „Ion Caramitru”, de la Teatrul Național din București, cu o energie debordantă, expunând metafore vivante organizate sub mulineta sa estetică, în care mixează clasicul/tradiționalul și postmodernul întru-un original mashup. „Călătoria”este un spectacol conceput sub forma unui discurs scenic în tablouri vii.

Directorul de scenă a mizat pe tonalitatea umoristică a abordării unor teme grave precum iubirea, istoria națională, îmbătrânirea, rezistența în fața shimbărilor de mentalitate, preconcepțiile, hedonismul și globalizarea galopantă".

Mădălina Dumitrache, Arte Marie Madeleine - Călătoria  

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo