Meniu

Repertoriu curent

Bolta cerească

de Lucy Kirkwood

Bolta cerească

de Lucy Kirkwood

Traducere: Andrei Marinescu
Regie:
Gelu Colceag
Asistent regie:
Magda Catone
Costume:
Liliana Cenean
Decor:
Ştefan Caragiu
Sound design:
Călin Grigoriu
Lighting design:
Bogdan Golumbeanu, Laurențiu Iordache
Dans scenic:
Roxana Colceag
Regia tehnică:
Marcel Bălănescu

Data premierei: 04.10.2022

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Program
13 apr 2023 19:30
25 apr 2023 19:30
Bilete

50 lei

30 lei (cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

„Bolta cerească” este un spectacol care are energia unui thriller, tensiunea unei drame de tribunal, umorul ireverențios al unei comedii negre deștepte și forța profundă a vulnerabilității. Lucy Kirkwood reușește să transforme o poveste plină de suspans, despre o condamnare la moarte în Marea Britanie a secolului XVIII, într-un comentariu relevant și acut asupra societății de astăzi, asupra prejudecăților,inegalității, discriminării și luptei pentru putere. Piesa ei este o pledoarie pentru cele și cei care sunt, în continuare, nevăzuți și neauziți.

Într-o perioadă în care femeile erau definite doar de rolul lor de mame sau de soții, atunci când Sally Poppy este condamnată la spânzurătoare, într-un mic orășel britanic este întrunit un „juriu de matroane”. Verdictul vinovăției fusese dat, dar de matroane depinde dacă sentința ei va fi moartea sau deportarea, în cazul în care se constată că acuzata este însărcinată. Aceasta era singura instanță în care femeile aveau dreptul de a decide.  

Spectacolul propune o dezbatere efervescentă despre vină și responsabilitate morală, despre justiție și decizii de viață și de moarte, despre legi și răsaduri care trebuie plivite, despre drepturi și copii cărora le dau dinții, despre divinitate și alifii vindecătoare.

Într-o dinamică a argumentelor pro și contra, discuția despre graviditatea lui Sally se transformă într-o discuție pasionantă despre rolurile în societate, de-atunci și de-acum, totul sub presiunea unei mulțimi furioase care își strigă dorința de sânge și de spectacol al morții.

Prin poveștile unor femei care-și trăiesc adevărul în deplinătatea lui, între cer și pământul pe care-l lucrează din greu, între absolut și poverile de zi cu zi, sunt aduse pe scena TNB personaje reale, curajoase, imperfecte, îndrăznețe și surprinzătoare care, cu umor, emoție și inteligență, răstoarnă preconcepții, prejudecăți și ne fac să privim mai atent către celălalt.

 

Foto Florin Ghioca  

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

joi
13
04
2023
Sala Studio 19:30 Cumpără bilete
marți
25
04
2023
Sala Studio 19:30 Cumpără bilete
Sally Poppy: Aylin Cadîr
Alexandra Sălceanu
Elizabeth (Lizzy) Luke: Tania Popa
Charlotte Cary: Ilinca Goia Emma Jenkins: Mirela Oprișor
Sarah Smith: Erika Băieşu Sarah Hollis: Medeea Marinescu
Judith Brewer: Raluca Petra
Magda Catone
Helen Ludlow: Ana Ciontea
Kitty Givens: Rodica Ionescu Hannah Rusted: Carmen Ungureanu
Peg Carter: Brânduşa Mircea Mary Midlleton: Raluca Petra
Victoria Dicu
Ann Lavender: Lamia Beligan Domnul Coombes: Marius Rizea
Domnul Willis: Mihai Calotă Judecătorul: Daniel Hara
Mihai Munteniţă
Lady Wax: Marcela Mateescu
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo